Folija ima jednu sjajnu i jednu mat stranu, a evo koju treba okretati prema hrani – Vas Magazin
Zanimljivosti

Folija ima jednu sjajnu i jednu mat stranu, a evo koju treba okretati prema hrani

 

Aluminijumska folija ima dve različite strane. Pa dok je jedna vrlo sjana i ispolirana, druga je mat. To je rezultat procesa proizvodnje, a evo kako to utiče na pripremu hrane.

Koriste se za umotavanje hrane, održavanje njihove topline, zadržavanje topline zidova i uopšte su odlično rešenje u milion situacija u domaćinstvu. Ali, s jedne strane su sjajne, dok je druga strana mat. Da li to utiče na njihov efekat prilikom korištenja? Evo odgovora.


Ova razlika nastaje zbog procesa proizvodnje. To znači da u finalnom procesu, dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vreme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna. Druga strana, koja ne bude u kontaktu s tim valjkom, izlazi mat.

Što se tiče ishrane i domaćinstva, nema veze na koju stranu ćete je okrenuti. Iako neki proizvođači neljepljivih aluminijskih folija ističu da hrana stavljena na mat stranu i omotana njome na taj način pruža maksimalnu efikasnost, piše “Kurir“…


U većini slučajeva, bez obzira na koju stranu je stavili, aluminijska folija će osigurati jednako dobar posao i kod zamrzavanja i kod spremanja hrane.

NAjČITANIJE OVE SEDMICE

To Top