Starenje prestaje, imunitet jača, metabolizam ubrzava: Samo dodajte ovu namirnicu u doručak! – Vas Magazin
Zdravlje-savjeti

Starenje prestaje, imunitet jača, metabolizam ubrzava: Samo dodajte ovu namirnicu u doručak!

 

Sigurno ste u posljednje vrijeme na internetu vidjeli barem jednu činiju voća sa acai bobicama ili prahom, poznatiju pod imenom “acai činija”.

 

Iako se trendovi u svijetu hrane često mijenjaju, acai činija je već duže vremena jedna od najpopularnijih ideja za doručak. Radi se zapravo o jednostavnom smutiju od acai bobica i različitog voća po vašem izboru, a možete im dodati i ovas ili orašaste plodove. Iako izgledaju dobro i odličnog su ukusa, acai bobice napraviće od vaše činije jedan od najzdravijih doručaka na svijetu, piše “Stil“…

U nastavku pročitajte zašto:

Djeluju protiv starenja

Acai bobice su među odabranom hranom koja ima najveći broj antioksidanasa. Među njima je i elaginska kiselina koja može da obrne ili uspori neke od najčešćih procesa starenja.


Jačaju imuni sistem


Uz antioksidanse poput elaginske kiseline, acai bobice bogate su i vitaminom C, koji pomaže u borbi protiv virusa i prehlade. Neke studije su čak pokazale da acai bobice mogu da spriječe nastanak raka.

Pomažu probavi

Acai bobice su bogate vlaknima koja pomažu u radu probavnog trakta.

Daće vam puno energije

Smuti sa voćem i acai bobicama savršen je doručak, a zbog svih vitamina i antioksidanasa u acai bobicama dobićete energiju koji nam je svima potrebna ujutro. Efekti su dugotrajni, pa će vam acai bobice pomoći u borbi sa umorom tokom cijelog dana.

Izvrsnog su ukusa

S acai doručkom dobićete najbolje iz obje kategorije – zdravlje i odličan ukus. Budući da posebnog recepta nema, možete jednostavno da dodate voće koje najviše volite, pa je nemoguće da vam ovaj doručak ne bude ukusan!

loading...

NAjČITANIJE OVE SEDMICE

To Top